Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Ministrstvo za kmetijstvo na Dnevih medgeneracijskega sožitja

Ljubljana, 14.-16. 5. 2019 – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z razstavnim prostorom sodeluje na Dnevih medgeneracijskega sožitja, ki jih letos prvič organizira Zveza društev upokojencev Slovenije, Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, soorganizatorja tridnevne prireditve pa sta Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvo za okolje in prostor.

Razstavni prostor je obiskala tudi državna sekretarka mag. Tanja Strniša, ki se je v okviru Dnevov medgeneracijskega sožitja udeležila okrogle mize z naslovom »KMETIJA – dom, družina, delo«, ki jo je pripravila Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije. V zanimivem pogovoru o temeljnih vprašanjih odnosov na kmetiji in odnosa družbe do kmetij, ki ga je vodila Andreja Krt Stopar, so sodelovali še predsednica Zveze kmetic Slovenije Irena Ule, predsednik KGZS Cvetko Zupančič in predstavnica Zveze slovenske podeželske mladine Barbara Lombar. 


Ministrstvo je na prireditvi sicer sodelovalo z razstavnim prostorom, na katerem smo vsak dan predstavili različne zanimive vsebine. Predstavljene so bile možnosti, ki jih ministrstvo nudi preko Programa razvoja podeželja 2014-2020, kot so ukrepi Ekološko kmetovanje, Sodelovanje in program LEADER.

 

*   *   *