Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

TEDEN od 1. do 7. julija

Ponedeljek, 1. 7. 2019

Sestanek na temo DIH AGRIFOOD

 

13.00   Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila sestanka s predstavniki ITC Murska Sobota, na katerem se bo seznanila z Digitalnim inovacijskim središčem za kmetijstvo in proizvodnjo hrane DIH AGRIFOOD.

ZAPRTO ZA JAVNOST

Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Ogled Infrastrukturnega centra Jable

 

15.00   Ministrica dr. Aleksandra Pivec si bo ogledala Infrastrukturni center Jable Kmetijskega inštituta Slovenije, kjer ji bodo med drugim predstavili tudi načrte za prihodnost. Ogledala si bo tudi poskusno/proizvodna polja, nov namakalni sistem, vrtnarski del, poljedelsko proizvodnjo, plestenjake, hlev in poskusna polja slovenske genske banke.

Lokacija: Infrastrukturni center Jable, Grajska cesta 1, 1234 Mengeš

 

Torek, 2. 7. 2019

Sestanek z ribiško družino Tolmin

 

13.00   Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila sestanka s predstavniki ribiške družine Tolmin. Tema pogovora bosta soška postrv in jadranski lipan.

ZAPRTO ZA JAVNOST

Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

 

Redni sestanek z GZS

 

16.30   Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila rednega sestanka s predstavniki GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij na temo aktualnih vsebin.

ZAPRTO ZA JAVNOST

Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Sreda, 3. 7. 2019

Ogled namakalnega sistema Vogršček

 

8.00     Ministrica dr. Aleksandra Pivec si bo ogledala akumulacijo namakalnega sistema Vogršček. Sestala se bo tudi s predstavniki lokalnih skupnosti s katerimi se bo pogovarjala o možnem razvoju namakalnega sistema.

Lokacija: Namakalni sistem Vogršček

 

Okrogla miza »Pomen zadrug za ohranjanje poseljenosti na podeželju«

 

16.00   Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila okrogle mize na temo »Pomen zadrug za ohranjanje poseljenosti na podeželju«, ki jo organizira OE KGZS Ptuj.

Lokacija: KGZS Zavoda Ptuj, Ormoška cesta 28, Ptuj

 

Četrtek, 4. 7. 2019

Vljudnostni obisk veleposlanice Republike Srbije

 

9.00     Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo na vljudnostnem obisku sprejela veleposlanico Republike Srbije v Sloveniji Zorano Vlatković.

ZAPRTO ZA JAVNOST

Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Strokovno in družabno srečanje slovenskih gozdarjev

 

15.00 Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila strokovnega in družabnega srečanja slovenskih gozdarjev. Ob 25 obletnici delovanja javne gozdarske službe Ministrstvo za kmetijstvo in gozdarstvo skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije organizira prvo strokovno in družabno srečanje zaposlenih na področju gozdov in gozdarstva. Namen srečanja je izboljšanje interne komunikacije ter okrepiti sodelovanje med deležniki s področja gozdov in gozdarstva, kar je ključno za še uspešnejše delovanje javne gozdarske službe in izvajanje ukrepov gozdne politike.

Lokacija: Športni center Pokljuka, Srednja vas v Bohinju 165/a (Rudno polje)

Petek, 5. 7. 2019

Sestanek z rejci drobnice

 

8.00     Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila sestanka s predstavniki Zveze društev rejcev drobnice.

ZAPRTO ZA JAVNOST

Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

 

Dan odprtih vrat Semenarne »Sejem, torej sem!«

 

11.00   Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila dneva odprtih vrat Semenarne Ljubljana, ki bo potekal pod sloganom: »Sejem, torej sem!«

Lokacija: Selekcijsko poskusni center, Ob Dravi 5a, Ptuj

 

Sobota, 6. 7. 2019

33. državne in 12. mednarodne kmečke igre

 

13.00   Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo s sodelavci sodelovala na največjem dogodku podeželske mladine, 33. državnih in 12. mednarodnih kmečkih igrah.

Lokacija: Poljana 20a, 2391 Prevalje